چگونه متخصص ماشینکاری cnc  شویم؟

چگونه متخصص cnc شویم؟

یک سی ان سی کار چگونه می تواند به رشد صنایع مختلف کمک کند؟ وظایف معمولی به عنوان یک ماشینکار cnc به طور کلی چیست؟ چگونه متخصص ماشینکاری cnc  شویم؟  مسیرهای مختلفی که می توانید برای رسیدن به آن طی کنید چیست؟

 از نظر درآمد چه انتظاری باید داشت؟ راه های تبدیل شدن به یک متخصص ماشینکاری cnc کدام است؟

برای پاسخ این سوالات تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

ماشین‌کاران در مرکز تولید، تعمیر یا اصلاح قطعات و اشیایی هستند که نقشی حیاتی در زندگی روزانه میلیون‌ها نفر را دارند.

متخصص ماشینکاری cnc  به چه معنا می باشد؟

برای تولید یک قطعه به دقت بسیار زیادی نیاز است. امروزه ماشین های cnc جایگزین ساخت این قطعات به صورت دستی شده اند.  یک ماشینکار cnc می تواند انواع ماشین آلات  را به طور کامل راه اندازی کند.

متتخصص ماشینکاری cnc کیست؟

این مسولیت دارای وظایف گوناگونی است که راه اندازی، نگهداری و برنامه نویسی این ماشین آلات را شامل می شوند. انجام این کار نیاز به دانش اولیه و ساعت ها کار با انواع دستگاه های سی ان سی دارد.

آنها مسیری را که ماشین طی می کند، سرعت برش و نرخ پیشروی را با وارد کردن دستورالعمل های برنامه نویسی به شکل نقشه ها، طرح ها یا فایل های ساخت با کمک کامپیوتر (CAM) تعیین می کنند تا کار به درستی انجام شود.

یک متخصص ماشینکاری سی ان سی ، با تخصص در زمینه کار با ماشین الات صنعتی، می تواند در محیط های ساخت و تولید قطعات صنعتی مشغول به کار شود. ماشینکاران با آموزشهای عالی در این زمینه مانند علم موادشناسی، استفاده از ابزار درست برای هر پروژه مهارت های لازم را کسب می کنند. آنها باید در این دوره ها کار با انواع دستگاه های cnc فرز و تراش را به طور کامل فرا بگیرند.

یک متخصص ماشینکاری cnc برای ساخت یک قطعه می تواند از مواد مختلفی نظیر انواع فلز، پلاستیک و یا کامپوزیت استفاده کند. او  باید بتواند انواع نقشه های CAD را جهت ارائه بهترین روش برای ساخت قطعات را  تفسیر کند.

مراحل اصلی ماشینکاری cnc چیست؟

کسب مهارت های لازم برای اینک چگونه متخصص ماشینکاری cnc شویم بسیار مهم است بنابر این ادامه این مقاله را مطالعه بفرمایید.

کسب مهارت های لازم برای ماشینکاری

انواع مهارت های cnc

موضوعاتی که نیازمند کسب مهارت در زمینه ماشینکاری هست عبارتند از:

  • شناخت فرایندهای صنعتی ماشینکاری
  • شناخت پارامترهای آن
  • شناخت کامل ابزار ها
  • برنامه نویسی
  • کار با نرم افزار های CAD جهت طراحی
  • انواع شغلهای مربوط به تخصص در ماشینکاری سی ان سی

انواع شغلهای مربوط به تخصص در ماشینکاری سی ان سی

انواع شغلهای cnc

زمینه تخصص در ماشینکاری cnc  دارای شاخه های متعددی است که شما می توانید به طور مثال:  در بازرسی کنترل کیفیت، برنامه نویسی، مونتاژ مکانیکی، تعمیر و نگهداری و ساخت ماشین آلات شروع به فعالیت کنید.

تعمیرو نگهداری

این زمینه نیازمند شناخت ماشین آلات می باشد. خود این موضوع به دو شاخه مکانیکی و برقی  تقسیم بندی می شود به عبارتی شما می توانید هم در زمینه تعمیرات مکانیکی دستگاه متخصص شوید و یا اینکه در تعمیرات قسمت های برقی آن وارد شوید که هر کدام از آنها نیازمند سالها تجربه و آموزش نیز می باشد.

برنامه نویسی

برنامه نویسی یا اپراتورینگ نیازمند شناخت کامل کنترلر دستگاه و نحوه ارتباط آن با ابزارها و سایر قسمت های دستگاه می باشد.

مونتاژ مکانیکی

در شرکت های تولید کننده دستگاه های سی ان سی می توانید مشغول به کار شوید.

بازرسی کنترل کیفی

به عنوان کارشناس در تمامی مراکز ارائه خدمات ساخت و تولید برای تولید بهتر و با کیفیت تر مشغول به کار شوید.

درامد یک متخصص ماشینکاری سی ان سی در کشور ما چقدر است؟

مشخص کردن میزان درآمد به عواملی همچون میزان مهارت ، موقعیت مکانی و سابقه کار بستگی دارد. اما به طور میانگین در کشور ما درآمد یک اپراتور بین 20 تا 30 میلیون تخمین زده می شود. و درآمد یک فرد متخصص ماشینکاری cnc در برنامه نویسی تقریبا بین 30 تا 40 میلیون می باشد. این میزان درآمد برای هر ماه می باشد.

البته این درآمد در صورت اینکه دستگاه برای خود شخص باشد به مراتب بالاتر خواهد رفت.

تمامی وظایف یک ماشینکار

ماشینکاران باید ابزارشناسی را به طور کامل فراگرفته باشند. انواع مختلفی از ابزارها وجود دارند که به طور کلی عبارتند از: ابزارهای برش، ابزار های سوراخکاری، ابزارهای دستی، ابزارهای فرز و ابزار های اندازه گیری. موادی را که یک ماشینکار برای پروژه خود با آن سرو کار دارد معمولا یکی از انواع فلزات، سرامیکها و و یا کامپوزیت ها می باشند.

آنها توانایی راه اندازی انواع دستگاه ها را دارا می باشند و همچنین می توانند ابزار مناسب  و استراتژی مناسب برای هر پروژه را مشخص کنند.

همجنین تغییراتی را که لازم است انجام شود، از طریق کنترلر دستگاه انجام بدهند.

تفسیر نقشه های CAD از دیگر مهارت های متخصص ماشینکاری سی ان سی می باشد. این مهارت بسیار مهم می است، چرا که در صورت نیاز به تغییرات کلی، این تغییرات باید از طریق نرم افزار های CAD  در کامپیوتر اعمال شوند.

مستند سازی روند ماشینکاری یکی از عوامل مهم در روند تولید یک قطعه می باشد. این عامل باعث بهبود روند ماشینکاری خواهد شد.

نگهداری منظم از ماشین آلات بسیار مهم می باشد. این نگهداری شامل تمیز کردن دستگاه و روغن کاری آن می باشد که منجر به افزایش طول عمر دستگاه خواهد شد.

تفاوت اپراتور cnc با متخصص ماشینکاری سی ا ان سی چیست؟

سوالی که دائما کارآموزان در ابتدای کار برایشان پیش می آید این است که تفاوت یک اپراتور با ماشینکار در چیست؟  اساسا نقش یک ماشینکار سی ان سی پیشرفته تر از یک اپراتور است در ادامه با توضیحات بیشتر همراه مادر مقاله چگون متخصص ماشینکاری cnc شویم، باشید.

شامل تمامی مواردی که در بالا ذکر شد می باشد، او باید بتواند با انواع ماشین آلات کار کند و اینکه توانایی تولید انواع قطعات را با تنوعی که دارند را کسب کرده باشد. این مهارت بر اثر کسب تجربه در سالهای زیاد امکان پذیر می باشد.

به طور خلاصه، یک اپراتور مرحله آغازین تبدیل شدن به یک ماشینکار می باشد و وظیفه آن فقط بستن و باز کردن مواد اولیه بر روی دستگاه و همچنین کنترل روند کار دستگاه نیز می باشد.

یک ماشینکار حرفه ای توانایی های زیادی را دارا می باشد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره کردایم:

  • برنامه نویسی برای انواع دستگاهها
  • کنترل کیفیت
  • عیب یابی و رفع مشکلات مکانیی
  • نظارت و مدیریت اپراتورهای cnc

نتیجه گیری

ما در این مقاله تمامی مهارت هایی را که برای اینکه چگونه متخصص سی ان سی شویم توضیح دادیم. همانطور که پیداست، ره صد ساله را نمی توان یک شبه طی کرد.

One thought on “چگونه متخصص ماشینکاری cnc  شویم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *